2010. július 7., szerda

9 hónapos

volt vasárnap:)

10,45kg és 75cm

86os ruhákat hord.

És egy tünemény:) Nagyon barátságos, mindenkire mosolyog, huncutkodik, játékot kezdeményez. Kukucsol, berreg a száján az ujjával, ha kedve tartja integet is. Bárhol feláll, kapaszkodva eljut bárhova, egyre többször álldogál kapaszkodás nélkül. Villámgyorsan mászik, semmi sem akadály neki, átmászik bármin. Nagyon szeret "birkózni", nagyon vicces, ha bekerül a hálóba a nagyágyba, eldobja magát a közepén, kiterülve, nagyon huncutul vigyorog, és nézi az ajtót, hogy mikor jön Sz, ha meglátja, majd kiugrik a bőréből, hogy most apanyúzás lesz:D Nagyon apás egyébként is, imádja Sz-t. Meg Lehelt, alig várja, hogy délután menjünk érte, és csak úgy csillognak azok a hatalmas szemek, mikor meglátja:) Folyton megy utána, mindenben utánozza, játszani akar vele. Ha valamit megszerez, amire vágyott, nagyon boldog, kacarászva mutogatja mindenkinek. Ételből mindig mindenkit megkínál, és nagyon örül, ha elfogadjuk. Sokat alszik, kb 6kor kel, fél 9kor elalszik, kb délben kel, aztán 1től 3ig megint alszik. Este 8kor fekvés, párszor ébred enni éjszaka. Az esti elalvásnál nagyon vicces rituálét alakított ki, befekszünk a nagyágyra, elkezd szopizni, elfordul, megint szopizik picit, megint elfordul, ezt egyre többször, aztán elkezd csak forgolódni, mindenfelé, keresi a helyét, végül visszamászik, eszik még két-három kortyot, átfordul hasra, és alszik:) Ekkor már be lehet tenni az ágyába. kb 11-éjfél körül kerül közénk, akkor már nincs erőm visszatenni.
Hol eszik, hol nem. Ha eszik,akkor sokat. Mindenfélét szeret. Najó, a halat nem. Dehát apja lánya:) Kísérletképpen kapott már sajtot, meg tejfölt, semmi baja tőle, úgyhogy én gyógyultnak nyilvánítom. Bár sose volt bizonyított, hogy a tej ütötte ki anno. Egyre jobban szereti a darabos ételeket, de azért főleg pépezünk még. Pláne ha sietni kell, meg ha nem akarok kupit. Tegnap pl rizst evett, hááát, Sz-t inkább nem engedtem a konyhába utána, ő nem bírja az ilyesmit:)
A babáknak való játékok teljesen hidegen hagyják, Lehel játékaival szeret játszani. Nagyon szeret mindenféléket ki-be pakolászni műanyag dobozokba. Meg kerekeket pörgetni, meg labdázni. Meg persze megenni mindent. Füvet, levelet, faágat, kavicsot, gombot, ami akad.
Nem szeret szoknyában lenni:D Mindig felhúzza magát azon, hogy mászás közben beleakad a lába, és nem tud gyorsan menni:D Igazi antinő:D
Tegnap nagyon ügyes volt, fogorvoshoz kellett mennem délután, nem volt, aki vigyázzon rá. nem volt más választásom, otthagytam őt is a bölcsiben. Mire visszamentem, aludt:) Semmi gond nem volt vele. Nagyon büszke vagyok rá. Mondjuk nem volt ismeretlen neki, sem a hely, sem a gondozónő. De akkor is:) Kicsit nyugodtabban készülök a szeptemberi sulikezdésre.
Mindent összevetve nagyon kedves, barátságos, mosolygombóc kislány, nagyon sok örömet okoz... Nagyon jó, hogy van nekünk:)

1 megjegyzés: