2011. január 20., csütörtök

Új szavak!

Lilla egyre ügyesebb! Egyre több szót tud mondani, és ezek közlü egyre többet használ rendeltetésszerűen:) Amikor kérem, hogy utánozzon, akkor már egész sok dolgot mond, magától kb 8-10 dolog van, amit rendszeresen, következetesen használ. Kedvencem az újak közül a Tetej, ami Lehelt jelent halandó nyelven, és olyan rajongással, olyan gyengédséggel bírja mondani, hogy meg kell zabálni:) A nyanya is egyre többször anya, és megtanultuk mit mond a kacsa, meg a kismadár, és már a cica se azt mondja, hogy vauvau:D

És legjobban kamatozó új tudása: Eddig csak rázta a fejét, ha nem akart valamit, de már mondja hozzá, hogy NEM!, és nekem ez annyira tetszik, hogy csomószor provokálom...:) Ok, nem vagyok rá büszke, de olyan ééédes, ahogy rázza a kis fejét, és mondogatja:)

És ugyan nem szó, de meg kell említenem, hogy eszméletlen ügyesen épít a duploval! Mikor karácsonykor megkapták, kettőt se tudott összerakni, aztán órákon keresztül csak ült, és nézte Lehelt, és próbálkozott, és próbálkozott, és mára ott tart, hog nem csak egész komoly dolgokat épít, de meg is nevezi azokat, illetve valahogy elmagyarázza, hogy mi az:)

2 megjegyzés:

  1. Orsi legegyértelműbb "első szava": NENE!!!
    Ezt mondja, ha a kukához közelít, meg akkor is, ha tovább etetném, mikor ő már jóllakott. (Hogy nyomatékosítsa, a kezemet is félrelöki közben.)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, öröm ezt hallani. Mármint hogy nem csak mi vagyunk ilyen gonoszak. :D Mi is eljátszottuk ezt Grétával, mikor tudtuk, hogy "nem" lesz a válasz, mert valami tünemény, ahogy rázza a kis fejét. Az egész felsőteste belemozdul. Jájj, cukker!

    VálaszTörlés